MUBI or: How I Learned to Stop Worrying and Love Online Streaming

Jeg har ikke vært spesielt aktiv i min søken etter nettbasert filmstreaming, men jeg ventet i spenning på den dagen Netflix kom til norge. Hadde hørt om noen andre leverandører og, men det virket ikke om om det kom til å bli aktuelt i lille Norge. Men en vakker dag snublet jeg over en artikkel som introduserte meg for MUBI, som viste seg å være (delvis) det jeg lette etter. (Til info, jeg er ikke i redaksjonen på Montages og er helt uavhengig. Jeg er bare en fan.)

Det geniale med MUBI er at de har en haug filmer jeg har på the list of shame (listen over filmer jeg vet jeg må se, med respekt for meg selv og faget, men som jeg enten ikke får tak i pga DVD-soner eller ikke tar meg tid til å skaffe). Her ligger det klassikere både kjente og ukjente for meg, ekstremt billig og konstant tilgjengelig.

Det kjipe er vel at det ikke er de aller nyeste mainstream filmene som tilbys. Men igjen, disse finner jeg til en viss grad på Apple TV selv om de er ganske dyre. Og så skal jeg ikke klage når jeg mye heller vil se Det Hvite Båndet enn Battleship… Jeg føler det er et steg nærmere et samfunn som ikke laster ned filmer ulovlig, men som heller bruker lovlige kanaler fordi det i dette tilfellet er raskere, enklere og billigere å få tak i de gitte filmene. Jeg håper det blir flere slike kanaler hvor film kan vises rimelig og i HD, og jeg kan ikke se hvordan det kan skade bransjen (?).

Med airplay på macen kan jeg se filmene på tven og jeg er nå en glad gutt som ser flere filmer enn han gjorde for noen uker siden. Hurra!

PS.: Føler ikke jeg kan klage når det er så rimelig tjeneste, men skulle ønske det var litt bedre kvalitet på bildet.. men bortsett fra det, genialt!