Et snes filmpodcaster verdt tiden din

filmjunk11s

Enhver tur på bussen, toget eller sykkelen tilbringer jeg med kjente og kjære stemmer fra intervevet. Filmpodcaster er kanskje det beste som finnes i hele verden, faktisk.

Men det er varierende kvalitet og for de av oss som har fulgt med over årene kan man se hvor podcastene startet og hvilken retning de har utviklet seg. Noen til det bedre, andre til det værre. Herunder har jeg listet opp et snes av mine favoritter. Kjedelig med liste-form og ingen bilder, sier du?! Synd for deg!

Filmfrelst

Vår alles kjære Montages-redaksjon samles i ny og ne for å dele informative samtaler, ofte dyptgående og analyserende, og alltid underholdende. Inntil nylig var det ingen andre norske filmpodcaster jeg ville høre på, før filmmusikk-guru Thor Joachim Haga startet sin egen.

Celluloid Tunes (Nyhet!)

Dette er altså Thor Joachim Haga´s gave til ørene dine. Det er stadig jeg ønsker å høre mer av Thor´s tanker fra Filmfrelst-episodene han deltar i, og her får man i pose og sekk. Riktignok en webcast og ikke podcast, men jeg er umiddelbar fan og gleder meg til neste episode!

Film Junk Podcast

Dette er kanskje tidenes beste filmpodcast hvis man vil ha useriøs filmprat med stadige innfall av overaskende dype diskusjoner om form og innhold. Masse humor og fengende samtaler.

Row Three

Dyptgående og ikke like tullete og tidvis useriøs som Film Junk. Kanskje noe mer kritisk og ofte krangler de mye. Men all uenigheten blir til interessant dialog.

Conversations on Cinematography

For meg som fotograf er dette obligatorisk, og alle fotografer vet nok om den. Nuf said.

The Q&A With Jeff Goldsmith

Intervjuer av bransjens heteste navn, alltid aktuell men desverre varierende lydkvalitet da mange opptak skjer under live events og ikke alltid av Jeff selv.

KCRW The treatment

Enda et intervju-show, men her med Elvis Mitchell, en velkjent filmkritiker. Høy kvalitet.

FXGuide: The VFX Show

Nerden i meg elsker å grave i bakommateriale og se hvordan ting ble lagd og the VFX Show viser oss hvordan de største blockbusterene er satt sammen. Dyptgående og tekniske diskusjoner, og for intervjuer kan man sjekke ut fxpodcast.

The /Filmcast

Dette er en podcast jeg var fan av, men er gått ganske lei av over tid mest fordi de syns de er så jævli kule og respekterer ikke hverandres meninger. Fysj!

Filmspotting

Dette er også en podcast jeg er gått lei av. Masse rare konsepter med teater og alt føles forhåndsskrevet. Godt produsert men ikke helt for meg.

The Documentary Blog Podcast

Jay og Sean fra Film Junk har en egen podcast til dokumentarer! Fett!

The Movie Club Podcast

Her har vi en skjelden juvel, kjente navn fra filmblogger og filmpodcaster som Film Junk og Row Three samles for å granske nye og gamle filmer.